Visjonen
Visjonen var et kaffehus, inspirert av kaffehusene i Europa flere hundre år tilbake i tid. Da var det kaffehusene som var møtestedet for borgerne. Der møttes de over en kopp kaffe og der ble ideer og drømmer til, der fikk kulturlivet «nye bein å gå på», og disse kaffehusene ble etterhvert til det vi i dag kaller for kulturhus. Kaffe, kulturliv, kreativitet og entrepenørskap vokste og blomstret ut fra disse kaffehusene.
Virkelighet
Visjonen ble raskt til virkelighet, da det var viktig for oss at byen vår ikke skulle miste dette stedet, som hadde rukket å bli en viktig del av bybildet. Vi ønsket at alle våre venner og gjester på Lyspunktet ikke skulle måtte vente lenge før de kunne møtes over kaffen hos oss igjen.
Storgata 4 var ledig, og vi fikk leie dette stedet, midt i bysentrum. Egentlig en drømmeplassering!Det tok oss 6 uker å sette lokalene i stand. Da jobbet vi dag og natt, og det var mange av oss som hverken hadde holdt en drill eller en malekost i hånda før ... Nye gulv, nytt ventilasjonsanlegg, bygging av kjøkken, toaletter, kaffebar, rive vegger og bygge vegger, finne riktige møbler og interiør. Heldigvis hadde vi en dyktig og tålmodig byggeprosjektleder, Jan Huse, med alle ferdighetene som trengtes! For ikke å snakke om alle venner og kjente som stilte opp med dugnadsmat, verktøy og hjelpende hender.
Åpningsdagen for Dråpe Ålesund Kaffehus ble 12.april 2019, og det var en eventyrlig opplevelse å se gjester stå i kø utenfor, for så å fylle opp kafeen på ett blunk!
Dråpe-drømmen
Dråpe-drømmen handlet i første runde om å multiplisere dette konseptet som vi har slik tro på. Vi ville utvide teltpluggene våre, strekke oss lenger for, og sammen med andre.
Navnet Dråpe inneholder for oss først og fremst bevegelse, dernest skjønnhet, sårbarhet og styrke, ydmykhet og håp. Dette er ord som åpner et landskap i tanken, skaper nysgjerrighet og åpenhet, - og gir mersmak.
Kaffedråper er edel vare. Hver eneste kaffebønne er håndplukket som kaffebær i sitt opprinnelsesland, fra kaffetrær dyrket frem med tålmodighet og omsorg. Bærene plukkes for hånd, vaskes, tørkes, sorteres for hånd og pakkes i store sekker før de sendes til et kaffebrenneri i Norge.
Ordet dråpe blir ofte brukt lokalt på Sunnmøre i kaffeslaberas, der man gjerne byr gjesten på en kaffedråpe. «Du vi’kje ha dej en kaffidråpe då?»
Hvem er vi?
-
Ragnhild Tunheim Huse
er hovedeier, visjonsbærer og initiativtaker, og er fra Ørsta på Sunnmøre, men har bodd i Ålesund siden 1998. Med seg har hun ektemannen Jan Huse og deres fire barn, - alle ansatt eller engasjert i bedriften på ulike vis. Tidligere kokk og daglig leder på Lyspunktet AS.
-
Rebekka Fernandez del Valle
er medeier, barista, kokk og kunstner fra Bergen, og kom flyttende til Ålesund i 2014 med en klar visjon og drøm om å drive sin egen kafè. Med seg har hun ektemannen Santiago fra Mexico, også ansatt i Kaffehuset.
-
Samuel Dragon
er medeier, kjøkkensjef, barista og brettspillutvikler, og kom flyttende fra Frankrike i 2013 med en klar visjon om å drive kafè.
Bilder fra byggeprosessen
Vi brukte omtrent en måned på å renovere kaféen ved hjelp av kjente og kjære og våre egne medarbeidere!